Kasvatus

Tälle sivulle tulee näkyviin myyntivarsoja. Lähes kaikki tilan tammat ovat saman alueen sukua, mutta kauden jalostusori tuodaan aina jostakin Mongolian kauemmasta kolkasta niiden kanssa elämään. Suurin osa myyntihevosista on oreja ja ruunia, mutta joskus myös tammoja.

Käytettäessä ulkomaista oria – budjonny, don, englannintäysiverinen tai arabialainen hevonen – saadaan liian korkeita varsoja, jotka eivät ymmärrä, miten selviydytään luonnossa. Ne ovat kuitenkin kauniita ja nopeita, ja sopivat hyvin nopeuskilpailuihin, tai esimerkiksi kenttäratsuiksi. Siksi niitäkin nähdään välillä.
50% mongoliprosentillakin hevonen on yhä mongolianhevonen. Paras risteytys olisi sellainen, jossa on ulkomaista verta 25%, sillä se tuntuu pärjäävän laumoissa joten kuten. Ulkomaalaiset hevoset eivät sellaisenaan yleensä selviä Mongoliassa.

Kasvattimyyntiin ei ole suuria ehtoja, mutta jos niitä on, ne listataan tähän asap.
Varsoilla voi oikeiden mongolianhevosen lisäksi hyvin käyttää esimerkiksi islanninhevosen, konikin, vjatkanhevosen, eriskayn, ruman suomenpienhevosen tai huculponin kuvia.

2017 myyntivarsat

Varsojen tietoihin on linkattu emätamman tiedot. Kaikkien vuoden varsojen isä on viisikäyntinen Chyraa-Khoor. Myyntivarsojen tiedot tulevat pian.

Tummanpunainen, Keger
Ori – punaruunikko 146 cm – juoksija/viisikäyntinen.
Emätamma Cag-Keger.
s. 28.5.2017
Luonteeltaan uteliaampi ja seurallisempi kuin suurin osa hevosistamme. Hiljainen ja kuuntelee ihmistä. Kuitenkin omapäinen. Todella nopea, korkea ja komea, ja peitsaa mielellään. Kuvaehdotus.

Risteytyshevoset

Varsojen tietoihin linkattu emätamman tiedot. Kaikkien risteytysvarsojen isä on tällä hetkellä venäläinen akhaltek Morozhnyij. Myyntiristeytysten tiedot tulevat pian.

“Harmaanvalkea, Bugural”
Ruuna – ruunikonkimo 149 cm – juoksija/kolmikäyntinen.
Emätamma Cag-Keger.
s. 28.4.2016
Isot sukat ja papurikkotäplät tekevät tästä jännittävän näköisen hevosen. Todella pitkät jalat ja kaula ja laukkaa nopeammin kuin yksikään muista varsoistamme. Liian ystävällinen ihmisille, eikä selviä ulkona talvea, mutta hyvä ratsastaa. Keveäliikkeinen. Kuvaehdotus.