San-Maral

“Peuranvaalea”
Rekisteri- ja kilpailunimi San-Maral
Syntynyt 4.4.2006, ikääntyy satunnaisesti
12-vuotias tamma, sk. 141 cm
Rodultaan mongolianhevonen
Viisikäyntinen (töltti, peitsi/liitopassi)
Voikonkirjava tobiano (ee nCr nTo)
Omistaja J. / VRL-13777
Painotuslaji matkaratsastus, askellajiratsastus

kuvat © dbking, flickr.com

i: Chyral
145 cm mongolianhevonen, rautias
ii: – 139 cm, mong vrn
ie: – 142 cm, mong rt
e: Cag-Gyy
140 cm mongolianhevonen, voikonkirjava tob.
ei: – 144 cm, mong rtkrj to
ee: – 141 cm, mong mvkko

Sukuselvitys tulee.

Luonnekuvaus

San-Maral on sen verran pulska, laiska ja luottavainen otus, että välillä sen puolesta pelottaa. Jos se ei olisi niin hyvää pataa lauman muiden tammojen kanssa tai aina lauman keskimmäisenä laiduntamassa, se ei varmasti olisi enää hengissä. Niinä harvoina kertoina, joina kirjavan tamman näkee juoksevan, saa kuitenkin huomata, että sillä on tosi komeat pitkät askeleet. Tai olisi, jos se niin haluaisi

Hyviäkin puolia löytyy, ja San-Maral on ollut melko helppo ratsukoulutettava. Se ymmärtää painoapuja ja tekee mielellään töitä, ihan siksi että on paljon helpompaa antaa jonkun muun päättää päivän sisällöstä kuin keksiä itse mitään sen ihmeempää. Jos pitää päästä nopeasti naapuritilalle, silloin tämä ei ole se hevonen, joka kannattaa valita. Mutta jos haussa on sellainen otus, joka tössöttää tasaisesti sinne, minne oli tarkoitus, eikä säiky lintuja tai puskia, silloin San-Maral on ihan hyvä ratsu.
Jos päivä on hyvä, saa vaaleasta tammasta ihan kivan askellajihevosen. Ja se on luottavainen hevonen, joo, ja helppo käsitellä, mutta myös pitkämuistinen. Liikaa ei siis kannata kiskoa ohjista tai potkia kylkiin, sillä San-Maral muistaa sen, ja pahoittaa kyllä mielensä. Sitten se ei enää tottele.

Jälkeläiset

Kaikkien vuoden 2017 varsojen isä on Chyraa-Khoor.

18.11.17 – t. Tsegbugur / Tsingis Derby

Kilpailutulokset

Tulee.